ГоловнаЕкономікаДержава

Україна не має грошей, щоб бути авторитарною державою, - думка

Стійкість до авторитаризму забезпечують кийок і пряник.

Україна не має грошей, щоб бути авторитарною державою, - думка
Игорь Уманский
Фото: Макс Левин

Україна стає авторитарною державою, не маючи для цього достатнього бюджету.

Таку думку в інтерв'ю LB.ua висловив колишній в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.

"Україна стає авторитарною країною, де відсутня демократія, свободи слова та особистості. Стійкість авторитаризму можуть забезпечити два чинники: кийок і пряник. Але за "пряник" потрібно платити. Основній масі затикати рот комфортною стабільною зарплатою та пенсією, а інших, що називається, "загнати за Можай". Але Україна не Росія - достатнього фінансового ресурсу для цього у нас немає", - сказав Уманський.

"І мені щиро шкода тих депутатів, які за все це голосували і які дозволили це проголосувати, виглядаючи при цьому, як "вівці, що йдуть на заклання". Розуміли, що роблять, але продовжували йти. Те, що відбулося в четвер, остаточно зняло маски з багатьох", - додав він.

Нагадаємо, минулого четверга в Раді без обговорення і шляхом підняття рук було проголосовано так званий закон Олійника-Колесніченка, який, всупереч Конституції, істотно обмежує права і свободи громадян. Зокрема, запроваджується кримінальна відповідальність за наклеп і поширення екстремістських матеріалів, обмежуються можливості для проведення масових зібрань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram