ГоловнаПолітика

В Україні грядуть репресії і диктатура, - Transparency International

Організація закликає міжнародну спільноту вимагати від Януковича ветувати законопроект

В Україні грядуть репресії і диктатура, - Transparency International

Організація "Transparency International Україна" розкритикувала внесені Верховною Радою 16 січня зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів" і до процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян.

"Цей закон - у разі підписання президентом України

Віктором Януковичем - знищить будь-які прояви громадської непокори в Україні, покладе початок репресіям і перетворить Україну на диктатуру", - йдеться в прес-релізі організації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Окрім того, організація стурбована змінами до закону "Про громадські об'єднання" і до Податкового кодексу України, якими парламент офіційно ввів поняття "іноземний агент".

Організація переконана, що під визначення "іноземний агент" автоматично потрапляють усі організації, які захищають в Україні будь-які реформи - від антикорупційної або податкової до освітньої чи аграрної.

"Transparency International - міжнародна антикорупційна організація, яка отримує фінансування з-за кордону. Отже, ми - іноземні агенти. Ми збираємо декларації міністрів, губернаторів і мерів, моніторимо їхній спосіб життя. Отже - наклепники. Ми впливаємо на антикорупційні реформи в Україні. Отже - займаємося політикою і є небезпечними екстремістами", - прокоментував виконавчий директор компанії Олексій Хмара ухвалені Верховною Радою зміни до законодавства.

Transparency International Україна закликає міжнародну спільноту вимагати від Януковича ветувати проголосований законопроект і гарантувати українцям неухильне дотримання громадянських прав і свобод.

"У разі відмови це зробити чи підписання закону вимагаємо від Європейського Союзу, США та міжнародних організацій ввести найжорсткіші санкції проти всіх чиновників, причетних до появи законопроекту №3879 і набуття ним чинності", - зазначено в заяві прес-служби.

Нагадаємо, у четвер, 16 січня, більшість у Верховній Раді

ухвалила низку законів без обговорення і без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також декотрих позафракційних. Автори законопроекту №3879 - народні депутати фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко і Володимир Олійник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram