ГоловнаЕкономікаБізнес

На порятунок Peugeot Citroen виділять 7 мільярдів євро

На цю мить акції компанії стрімко дешевшають.

На порятунок Peugeot Citroen виділять 7 мільярдів євро
Фото: eugeot-vidi.od.ua

Уряд Франції пропонує компанії PSA Peugeot Citroen державні гарантії за новими облігаціями автомобільного концерну на 7 млрд євро.

Влада, у свою чергу, вимагатиме не проводити скорочення робочих місць, сподіваючись зменшити зростання безробіття у французькій економіці. Уряд спробує відродити промисловість та зберегти робочі місця у Франції, де рівень безробіття сягнув 10,6% в серпні.

Згідно з планом порятунку компанії, Peugeot Citroen протягом трьох років не виплачуватиме дивіденди і не викуповуватиме власні акції. У наглядовій раді компанії будуть і члени уряду, і співробітники.

"Мій уряд не має наміру просто давати і пропонувати подарунки без чогось натомість", - заявив прем'єр-міністр країни Жан-Марк Еро.

PSA Peugeot-Citroen є другим за величиною виробником легкових автомобілів в Європі після Volkswagen AG. За підсумками трьох кварталі 2012 року PSA зафіксував зниження виторгу на 4,9%, до 41,38 млрд євро. За третій квартал поточного року виручка автокомпанії зменшилася на 4,2%, до 12,57 млрд євро.

Через збитків компанія ухвалила рішення скоротити близько восьми тисяч робочих місць і закрити один із заводів з виробництва.

На сьогодні акції PSA дешевшають більш ніж на 7% - до мінімуму за 26 років на планах щодо призупинення виплат дивідендів.

У вересні стало відомо, що акції Peugeot будуть виключені з індексу CAC 40 після 25 років присутності в ньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram