ГоловнаЕкономікаФінанси

Арбузов займеться електронними грошима

Нацбанк отримує повний контроль над безготівковими розрахунками.

Президент Віктор Янукович підписав закон №5284-VI, який регулює випуск і використання електронних грошей, повідомляє РБК-Україна.

Емітентами електронних грошей будуть банки

НБУ буде вести реєстр платіжних систем і систем розрахунків в Україні, забезпечуватиме регулювання випуску та використання електронних грошей. Емітентами електронних грошей будуть банки.

"Запропоновані цим законопроектом зміни мають на меті підвищити фінансову незалежність і безпеку України, забезпечивши відповідно кращою світовою практикою регулювання діяльності платіжних систем і систем розрахунків із боку Національного банку. Метою закону є забезпечення безперервного, надійного й ефективного функціонування платіжних систем, масове впровадження безготівкових розрахунків і розвиток національної платіжної інфраструктури, зменшення валютних витрат банків шляхом переходу на оплату послуг платіжних організацій платіжних систем у гривні та підвищення якості послуг, що надаються банкам і громадянам України платіжними системами", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Раніше НБУ отримав контроль над розрахунками за цінними паперами

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram