ГоловнаЕкономікаДержава

СПБУ "Незалежність" незабаром візьметься забезпечувати енергетичну незалежність України

Значно підвищити видобуток газу на шельфі Чорного моря дозволить нова СПБУ "Незалежність".

СПБУ "Незалежність" незабаром візьметься забезпечувати енергетичну незалежність України
Фото: maritime-zone.com

СПБУ із символічною назвою "Незалежність" незабаром почне видобувати газ на чорноморському шельфі.

Плани України зі збільшення видобутку власного газу амбітні, але цілком здійсненні. Передусім завдяки зростанню видобутку на шельфі Чорного й Азовського морів. У цьому допоможуть нові супертехнологічние бурові установки, які не скупиться купувати Україна.

Уже цього тижня новітня

бурова установка "Незалежність" готується здолати протоку Босфор, після чого СПБУ доукомплектують у турецькому порту Гіресун і відправлять на українську базу буріння.

Ефект від роботи нових бурових очевидний, він помітний, як кажуть, неозброєним оком: тільки за перші кілька місяців роботи нова бурова "Петро Годованець" суттєво збільшила видобуток газу з родовищ у Чорному морі. Друга ж СПБУ "Незалежність" дозволить іще відчутніше збільшити обсяги видобутку на шельфі - на сотні мільйонів кубометрів.

Слід зазначити, що СПБУ "Незалежність" стане не останньою буровою платформою в арсеналі України. Як зазначив Президент України Віктор Янукович, усього на Чорноморському шельфі України найближчим часом з'являться 5 нових бурових, завдяки чому Україна вийде в лідери

видобутку енергоресурсів в Чорноморському регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram