ГоловнаЕкономікаБізнес

Держава може створити новий "Укртелеком"

Поява нової компанії передбачена проектом концепції реформування системи зв'язку.

Держава може створити новий "Укртелеком"
Фото: kocby.ru

Україна, що нещодавно продала "Укртелеком", може отримати нового державного телекомунікаційного оператора.

Як пише "Коммерсант-Украина", проект концепції створення національної інформаційно-комунікаційної інфраструктури, оприлюднений Нацкомісією регулювання зв'язку та інформатизації, передбачає надання населенню послуги інтернет-доступу, фіксованої, мобільної та IP-телефонії, "хмарної" обробки даних, а також електронних адміністративних послуг держорганів.

Для реалізації цього завдання планується створити державного оператора зв'язку. Компанія також повинна отримати право управляти всіма мережами зв'язку в країні в умовах надзвичайної ситуації, адмініструвати службу екстрених викликів "112", виступати одночасно генпідрядником і державним замовником робіт зі створення та розвитку телекомунікаційної інфраструктури.

Держпідприємство, ймовірно, буде сформовано на базі вже існуючої компанії, тому що створення нового оператора з нуля економічно недоцільно, наголошується в документі.

На думку експертів, найбільш підходящим варіантом є саме "Укртелеком", який може продати державі нерухомість, яка не використовується, і частину магістральних мереж.

Нагадаємо, минулого року Фонд держмайна продав 92,79% акцій "Укртелекому" австрійському нвестіціонно-фінансовому консорціуму EPIC за 10,58 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram