ГоловнаЕкономікаДержава

Акімова: говорити про новий транш МВФ занадто рано

Україна співпрацює з фондом "у режимі нон-стоп".

Акімова: говорити про новий транш МВФ занадто рано
Фото: Макс Левин

У відносинах між Україною і Міжнародним валютним фондом не було і немає паузи, стверджує перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова. Однак говорити про відновлення траншів занадто рано, заявила вона на брифінгу.

"У рамках тієї ситуації, яка сьогодні складається на зовнішніх ринках і на європейському ринку зокрема, МВФ займає більш гнучку послідовну позицію, оцінюючи комплекс заходів, які пропонує, а головне виконує держава з урахуванням усіх зовнішньоекономічних ризиків, тому дати зараз відповідь, коли конкретно відновляться наші "траншові взаємини", напевно, було б наразі не правильно і надто рано", - зазначила вона.

На уточнююче запитання, чи буде Україна просити продовження програми з МВФ, чи ініціюватиме ухвалення нової програми, оскільки вона закінчується цьогоріч, Акімова зазначила, що ці питання будуть обговорювати в жовтні.

Водночас вона зауважила, що робочі зустрічі з представниками МВФ на різних рівнях проходять практично щомісяця. За її словами, під час цих зустрічей "у режимі нон-стоп" обговорюють питання взаємин України і МВФ. "Зрозуміло, що питання залишаються, але за багатьма пунктами відбуваються поступки в розумінні", - запевнила Акімова. Зокрема, вона зазначила, що після останнього критичного звіту МВФ було досягнуто більшого взаєморозуміння про те, що Україна порівняно з багатьма іншими країнами, в тому числі розвиненими, досягла великих успіхів упродовж останніх двох років щодо стабілізації макроекономічних показників, і особливо за скороченням бюджетного дефіциту.

Нагадаємо, у вересні Україна має віддати МВФ $ 1 млрд. Також у вересні Україну відвідає місія МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram