ГоловнаЕкономікаБізнес

Монті нагадав європейцям про крах євро

Прем'єр-міністр запропонував розширити незалежність урядів від парламентів.

Монті нагадав європейцям про крах євро
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті виступив із попередженням про можливий крах об'єднаної Європи та її монетарного союзу.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому журналу Der Spіegel.

"На думку італійського прем'єра, напруження, яке супроводжує останніми роками єврозону, добряче позначилося на психологічному сприйнятті самої ідеї об'єднаної Європи і, за його словами, "вже набуває рис психологічного розпаду Європи". Монті застерігає: якщо єдина валюта стане фактором, який буде роз'єднувати, а не об'єднувати країни, то це неодмінно позначиться на всьому європейському проекті, похитне фундамент самої ідеї Євросоюзу", - наголошено в повідомленні.

Окрім того, прем'єр-міністр Італії висловився за більшу незалежність урядів країн єврозони від парламентів у контексті врегулювання боргової кризи в Європі.

"Якщо уряди будуть повністю пов'язані рішеннями парламентів і не зможуть мати поля для маневрів, це сприятиме не так інтеграції, як розпаду Європи", - попередив він.

На думку Монті, врятувати європейську валюту все ще можливо, проте для цього необхідні активні та рішучі дії. Він також застеріг від постійного "закачування" нових грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram