ГоловнаЕкономікаФінанси

Fitch сумнівається у стійкості банку "Форум"

Агентство припускає, що в установи можуть виникнути фінансові труднощі.

Fitch сумнівається у стійкості банку "Форум"
Фото: forum.ua

Агентство Fitch знизило рейтинг стійкості банку "Форум" з ССС до CC. Це означає, що "виникнення в банку фінансових труднощів, що вимагають надання підтримки, видається ймовірним", пише "Коммерсантъ-Украина".

Рейтинг стійкості "Форуму" виявився найнижчим не тільки в Україні, а й у країнах СНД. Такий рівень досі був тільки в націоналізованого казахського Альянс Банку.

Довгостроковий рейтинг дефолту банку "Форум" підтверджено на рівні B, однак прогноз щодо нього змінено зі "стабільного" на "негативний".

У своїх оцінках Fitch спирається на те, що німецький Commerzbank не визначив український ринок як стратегічно важливий і, ймовірно, активно шукає можливостей позбутися своєї української "дочки" найближчим часом або в середньостроковій перспективі.

У Fitch також говорять про подальше погіршення якості активів банку. "Незважаючи на продаж 2011 року 1,4 млрд грн проблемної заборгованості спеціально створеній компанії, фондованій материнською структурою, обсяг проблемних активів на кінець І кварталу 2012 року залишався дуже високим: 67% кредитів, яких не виконують, 14% - реструктуризованих", - йдеться у звіті агентства.

Нагадаємо, що перемовини про придбання банку "Форум" з німецьким Commerzbank веде власник "Смарт-холдингу" Вадим Новинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram