ГоловнаЕкономікаДержава

Литвина запросили в Національний конгрес Бразилії

Країни мають намір розвивати міжпарламентське співробітництво

Литвина запросили в Національний конгрес Бразилії
Фото: crossed-flag-pins.com

Україна зацікавлена в збільшенні обсягів торгівлі високотехнологічними товарами з Бразилією.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховної Ради.

"Україна зацікавлена в збільшенні обсягів торгівлі та розширенні товарної номенклатури, в першу чергу, за рахунок високотехнологічних товарів", - зазначив спікер парламенту Володимир Литвин під часі зустрічі з послом Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мело в Києві в п'ятницю.

Спікер підкреслив зацікавленість України в майбутньому поглибленні співпраці з Бразилією у торговельно-економічній сфері.

Литвин також висловив надію на розвиток міжпарламентського співробітництва, що, на думку українського політика, позитивно вплине на весь спектр українсько-бразильских відносин.

У свою чергу посол подякував українській стороні за готовність до розширення співпраці в різних сферах і передав запрошення парламентської делегації побувати в Національному конгресі Бразилії.

Круз-де-Мело також відзначив зацікавленість Бразилії в розширенні співпраці в сфері освіти, зокрема, в обміні студентами та викладачами вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко відзначав перспективність залучення бразильских технологій для укріплення енергобезпеки України.

Україна сподівається на візит президента Бразилії Ділми Руссефф 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram