ГоловнаЕкономікаДержава

КС визнав законним арешт майна боржників податкової

Судді відмовилися розглядати питання конституційності Податкового кодексу.

КС визнав законним арешт майна боржників податкової
Фото: www.epochtimes.com.ua

Конституційний Суд визнав конституційною норму Податкового кодексу, яка передбачає можливість адміністративного арешту майна фізосіб, які мають податковий борг і виїжджають за кордон.

Також суд вирішив, що можна заарештовувати майно, якщо особа не зареєстрована як платник податків (якщо така реєстрація обов'язкова) або, маючи податковий борг чи отримавши податкове повідомлення, намагається перевести майно за кордон, приховати його або передати іншим особам.

Окрім цього, визнано законною норму кодексу про зобов'язання платників податків допускати перевіряючих у приміщення або на території (крім житла), що використовуються для отримання податків.

При цьому визнано законним право податківців на доступ до приміщень і майна, яке використовують для госпдіяльності, є об'єктом оподаткування, використовують для отримання доходів або може бути джерелом погашення податкового боргу.

При цьому КСУ не розглядав питання конституційності Податкового кодексу в цілому через невідповідність подання вимогам, передбаченим законодавством.

Відповідне рішення суд ухвалив 12 червня й оприлюднив сьогодні. Подання до КС на розгляд конституційності цих положень подали 53 нардепи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram