ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні розроблять погодний супутник

Його можуть запустити вже наступного року.

В Україні розроблять погодний супутник
Фото: bbc.co.uk

Конструкторське бюро "Південне" до кінця року завершить розробку малого науково-технологічного супутника "Мікросат" на замовлення Державного космічного агентства України.

Як повідомляє "Вісник державних закупівель", вартість відповідної угоди, укладеної 22 травня, становить 23 млн грн.

Умови договору передбачають постачання супутника замовникові до 25 грудня. Роботи фінансуватимуть із загального фонду держбюджету.

ДКБ "Південне" працювало над створенням супутника протягом 2008-2009 років, проте проект припинили через брак фінансування. Супутник заплановано використовувати для дослідження іоносфери, космічної погоди, діагностики природних і техногенних катастрофічних явищ.

У тендерній документації торгів зазначено, що з метою оптимізації фінансування та скорочення термінів розробки "Мікросата" передбачено створити службові підсистеми супутника, максимально запозичивши для цього результати розробок бюро, які стосувалися проекту супутника "Січ-2", що успішно функціонує на орбіті із серпня 2011 року.

Як уточнили в прес-службі ДКБ "Південне", зараз розглядають можливість запустити супутник з ракетою-носієм "Циклон-4", перший старт якої заплановано на кінець 2013 року з космодрому Алкантара в Бразилії.

Нагадаємо, в березні повідомляли, що Україна знайшла місце для свого першого супутника зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram