ГоловнаЕкономікаДержава

Україна запропонує МВФ альтернативу підвищенню тарифів на газ

Ціни на газ для населення є основною проблемою співпраці з фондом.

Україна запропонує МВФ альтернативу підвищенню тарифів на газ
Фото: Макс Левин

Питання про підвищення тарифів на газ для населення залишається головною проблемою у взаєминах між Україною та Міжнародним валютним фондом, проте уряд має намір представити МВФ альтернативні пропозиції.

Про це під час брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Щодо програми з МВФ, то я провів зустріч з новим главою місії. Ми обговорювали питання пенсійної системи, інші питання. Наразі дійсно проблематичним залишається питання підвищення тарифів. Ми не готові до того графіку і маємо альтернативні пропозиції. Ми домовилися, що цього тижня зробимо свою презентацію і почнемо обговорювати ці моменти. Відразу скажу, що ми передбачаємо вирішення цього питання таким чином, щоб жодна людина в країні, яка має середній та малий заробіток, від цього не постраждала. Я вважаю, що, враховуючи цю ситуацію, було б дуже добре відновити кредитну програму stand-by МВФ", - заявив віце-прем'єр.

Вимоги Міжнародного валютного фонду підвищити на 50% ціну на газ для населення для нас є неприйнятними, і ми на це не погодилися і ніколи не погодимося

— Віктор Янукович, Президент України

Нагадаємо, місія МВФ прибула в Україну для зустрічей з владою 21 травня і перебуватиме в країні до кінця тижня.

У листопаді 2011 року місія МВФ, що працювала в Україні з 25 жовтня до 3 листопада, вирішила зробити перерву в переговорах з українською владою.

Фонд наполягає на підвищенні Україною тарифів на газ для населення, вважаючи це одним із ключових умов продовження співпраці. Цю вимогу фонд називав однією з основних, виконання яких необхідне для перегляду програми stand by і виділення чергового траншу кредиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram