ГоловнаЕкономікаФінанси

Біржі припинили зростання

Інвестори чекають на результати неформального саміту голів Євросоюзу, який відбудеться сьогодні.

Біржі припинили зростання
Фото: japandaily.ru

Про це повідомляють аналітики інтернет-трейдера I-Invest.

Торги на західних майданчиках завершилися з різною динамікою. Негативне тло торгів забезпечила заява прем'єр-міністра Греції Лукаса Пападімоса про те, що уряд країни не відкидає необхідності розпочати підготовку до виходу з валютного блоку.

Схоже, що в питанні майбутнього Греції залишився один оптиміст - Алексіс Ціпрас, лідер СІРІЗА - коаліції радикальних лівих Греції. Він вважає, що "Європа не наважиться припинити фінансування Греції, тому що в цьому не зацікавлені інші країни єврозони".

Серед негативних новин також варто зазначити скорочення прогнозу економічного зростання зони євро з боку Організації з економічного співробітництва і розвитку: ВВП у єврозоні скоротиться на 0,1% 2012 року, перш ніж повернутися до зростання на 0,9% 2013 року.

Результати торгів у США:

Dow -0,01%,

S&P +0,05%,

Nasdaq -0,29%.

Результати торгів у Європі:

FTSE 100 +1,86%,

DAX +1,65%,

CAC40 +1,88%.

На торгах в Азії спостерігаються песимістичні настрої. З-поміж ранкових новин можна виокремити рішення Банку Японії не розширювати програму стимулювання економіки, а також дані про уповільнення зростання імпорту країни у квітні поряд зі збільшенням дефіциту торговельного балансу.

Nikkei -1,98%,

Hang Seng -1,29%,

Shanghai -0,64%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram