ГоловнаЕкономікаФінанси

Вілкул розповів про Дніпропетровську область в Австрії

Іноземні бізнесмени оцінили потенціал українського регіону.

Вілкул розповів про Дніпропетровську область в Австрії
Фото: most-dnepr.info

Презентація Дніпропетровської області відбулася в рамках міжнародного роуд-шоу, яке організував губернатор області Олександр Вілкул.

Генеральна презентація області пройшла в Торговій палаті Відня (Австрія).

Участь у заході взяли посол України в Австрії Андрій Березний, заступник голови Дніпропетровської ОДА Андрій Муксімов, мер Дніпропетровська Іван Куліченко, перший заступник голови Кривого Рогу Костянтин Павлов, президент Дніпропетровської ТПП Віталій Жмуренко, директор Дніпропетровського інвестагентства Анатолій Комірний, а також австрійські і європейські бізнесмени.

"Дніпропетровська область - один з локомотивів української економіки - відкрита для інвестицій в галузі сучасних інформаційних, енергоощадних і економічно безпечних технологій. Обласна влада запрошує інвесторів з усіх куточків Європи та світу", - сказав губернатор Вілкул.

Він пояснив, що в області створено Регіональне інвестагентство для допомоги кожному інвестору. Агентство надає спеціального менеджера, який супроводжує інвестпроект від ідеї до запуску. Створено портфель пріоритетних пропозицій для інвесторів. Наприклад, уже готові майданчики під промвиробництво.

"Область зацікавлена в інвестиціях у галузі будівництва, сільського господарства та переробки його продуктів, у створенні безвідходних виробництв, зокрема, у переробці сміття, розвитку альтернативних джерел енергії й інформаційних технологій", - додав губернатор.

Єдина вимога до інвестора - сплата всіх податків і гідний рівень оплати праці для найманих працівників.

Дніпропетровська область - лідер із залучення іноземних інвестицій в Україні. Сьогодні обсяг інвестицій перевищує $8 млрд, із яких понад $1 млрд залучено за останні два роки, за умов світової фінансової кризи. 95% інвестицій надходять із країн ЄС.

Олександр Вілкул також розповів про останні зміни в регіоні. Це модернізація та розширення транспортної інфраструктури регіону, завершення земельної реформи і перехід до ринку землі, впровадження системи електронного управління областю "Е-регіон", будівництво системи ефективного державного менеджменту, розвиток Регіонального інвестагентства.

Зайшла мова і про поліпшення в системі охорони здоров'я, нові стандарти освіти, про проект будівництва доступного соціального житла, а також про екологічні та природоохоронні програми, поліпшення громадської безпеки та правопорядку.

Заступник голови ОДА Андрій Муксімов і директор Інвестагентства Анатолій Комірний презентували пріоритетні напрямки співробітництва з інвесторами. Зокрема, це: створення індустріальних парків, портфель проектів у кластері будівництва, створення логістичного центру в Кривому Розі, будівництво заводів для переробки сміття, проект створення селекційної генетичної піраміди в кластері сільського господарства та ін.

Також Олександр Вілкул провів переговори із заступником міністра економіки, сім'ї та молоді Австрії Бернадетт Герлінгер і дав розгорнуте інтерв'ю Симону Брюннеру, міжнародному редактору провідної в Австрії економічної газеті Wirdshaftblatt.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram