ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов домовився про поставки електрики до Угорщини

Обсяги визначатиме потреба України.

Ахметов домовився про поставки електрики до Угорщини
Фото: shakhtar.com

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова домовилася з угорською фірмою MVM Partner про постачання електроенергії в Угорщину 2012 року.

Експорт розпочнеться вже в травні, повідомляє прес-служба ДТЕК.

Договір передбачає щомісячну корекцію обсягу поставок, виходячи з потреб угорської сторони в українській електроенергії. Контрактна вартість електроенергії наразі не розголошується.

"Ринок Угорщини є стратегічно важливим напрямком розвитку експортного потенціалу ДТЕК. Зацікавленість європейських споживачів в українській електроенергії підтверджується новими контрактами ДТЕК на поставку електроенергії до Європи 2012 року", - зазначив директор з комерційної діяльності ДТЕК Андрій Фаворов.

Нагадаємо, 2011 року ДТЕК збільшив експорт електроенергії порівняно з 2010 роком в 4,2 рази до 5 091,9 млн кВт-год. Таке зростання в компанії пояснили початком поставок до Білорусі (лютий 2011 року), Молдови (квітень 2011 року) і відновленням поставок до Польщі (жовтень 2011 року).

На 2012 рік потужності з експорту електроенергії розподілені між "ДТЕК Східенерго", "ДТЕК Пауер Трейд" і державним підприємством "Укрінтеренерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram