ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова МВФ припускає вихід Греції з єврозони

Неможливість сформувати новий уряд обіцяє грекам проблеми.

Голова МВФ припускає вихід Греції з єврозони
Фото: www.ibtimes.com

Голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард не виключає можливості виходу Греції з єврозони.

"Якщо бюджетні зобов'язання не буде виконано, то необхідно буде здійснити перегляд, і це означає або додаткове фінансування і додатковий час, або механізми, які забезпечать у такому разі упорядкований вихід із зони євро", - наводить її слова агентство Франс Прес.

Раніше більшість офіційних осіб, які представляють міжнародних кредиторів країни, говорили, що вихід Греції із зони обігу єдиної європейської валюти небажаний і неможливий, оскільки не розроблено механізмів такого процесу.

Обговорення можливості відмови Греції від використання єдиної європейської валюти набули нового розвитку кілька днів тому на тлі повідомлень про те, що грецьким політикам не вдається сформувати коаліційний уряд через розбіжності між партіями стосовно питання жорстких заходів заощадження, які Греція здійснює в обмін на пільгові кредити від ЄС і МВФ.

Без цієї фінансової допомоги країна не матиме коштів розплатитися з кредиторами і муситиме оголосити дефолт за суверенними борговими зобов'язаннями та покинути єврозону.

Нагадаємо, вихід Греції з єврозони обійдеться Європі майже в 300 млрд євро, підрахували в німецькому виданні Wirtschaftswoche.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram