ГоловнаКультура

Джоді Фостер перезніме ісландсько-український фільм "Жінка на війні"

Актриса і режисер сама зіграє в римейку головну роль.

Джоді Фостер перезніме ісландсько-український фільм "Жінка на війні"
Джоди Фостер
Фото: EPA/UPG

Джоді Фостер, відома голлівудська актриса і режисер, дворазовий лауреат "Оскара", зніме і зіграє головну роль в римейку фільму "Жінка на війні" Бенедикта Ерлінгссона.

Про це повідомляє The Deadline.

Фільм, висунутий Ісландією на "Оскар" цього року, знятий з ко-продукції цієї країни з Францією та Україною. Світова прем'єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі в програмі "Особливий погляд", де картину відзначили за саундтрек. В Україні фільм відкривав Одеський кінофестиваль, а потім був показаний в прокаті.

У центрі сюжету - Халла, вчителька музики і еко-активістка, що бореться з корпораціями проти забруднення навколишнього середовища. Історія її боротьби набуває нового відтінку, коли стає відомо, що Халла може удочерити дівчинку з України.

Фостер розповіла, що фільм вразив її до глибини душі. "Я рада, що втілю на екрані американське бачення цієї актуальної, прекрасної і натхненної історії. Халла - воїн за планету, сильна жінка, яка ризикує всім, щоб вчинити правильно. Не без того, щоб на шляху не помилитися", - цитує актрису Deadline.

Режисер планує перенести місце дії з Ісландії на американський Захід. Коли планується почати роботу над фільмом, наразі невідомо.

Це буде перший фільм Фостер з "Фінансового монстра", картини 2016 року, головну роль в якій зіграли Джордж Клуні і Джулія Робертс. Римейк "Жінки на війні" буде п'ятою режисерською роботою Джоді Фостер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram