ГоловнаКультура

В Арсеналі пройде виставка "Швидкорозчинний час" про Україну в 1990-х

Виставка покаже розквіт ринкової торгівлі, боротьбу шахтарів за свої права, бандитизм, мистецтво, сексуальність і свободу.

В Арсеналі пройде виставка "Швидкорозчинний час" про Україну в 1990-х

З 12 липня по 12 серпня в Мистецькому арсеналі пройде художня виставка "Швидкорозчинний час". Виставка стала результатом роботи переможців відкритого конкурсу ідей мистецьких проектів, що відбувся в Арсеналі восени 2017 року.

Виставка присвячена новому досвіду, який отримала Україна в 1990-х. "Перші роки незалежності стали часом прискорення, швидких змін і рішень, коли інформація і явища поширювалися так само блискавично, як і зникали. Інформаційний вакуум стихійно заповнювався без фільтрів і бар'єрів і вбирав усе, що потрапляло в його простір", - заявляють організатори виставки.

Наратив виставки складається з історій 9 міст і регіонів України. Група кураторів створює певний зріз суспільно-політичного контексту свого міста, фокусуючись на історіях місць, явищ і людей, досліджуючи їхні страхи і мрії в цих історичних умовах. Спогади і інтерпретації створюють тендітну тканину реальності, яка дає зрозуміти, що відчувала і як змінювалася людина у вирі 1990-х.

Євгеній Павлов. З серії «Книга Будинок побуту», 2002
Фото: предоставлено организаторами
Євгеній Павлов. З серії «Книга Будинок побуту», 2002

Автори ідеї та куратори виставки: Ася Цісар і Вікторія Бавикіна.

Виставка працює вт.-нд. з 11:00 до 20:00, вартість квитків: повний квиток - 80 грн, пільговий квиток - 40 грн, сімейний квиток - 160 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram