ГоловнаКультура

Призерка кінофестивалю в Карлових Варах віддала свою нагороду батькам Сенцова і Серебренникова

Російська режисерка Єлизавета Стішова виступила на підтримку ув'язнених Кирила Серебренникова і Олега Сенцова.

Призерка кінофестивалю в Карлових Варах віддала свою нагороду батькам Сенцова і Серебренникова
Фото: LB.ua

На нагородженні призерів 53-го Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах одна із них - режисерка Єлизавета Стішова - віддала свою грошову винагороду батькам незаконного утримуваного в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова, повідомляє Еспресо.tv.

Повідомляють, що Стішову нагородили за фільм "Сулейман гора", знятий у копродукції з Киргизстаном. Він переміг у фестивальній секції "На Схід від Заходу".

Як зазначають, на церемонії закриття Стішова виступила на підтримку російського режисера Кирила Серебренникова й українця Олега Сенцова. Належну їй грошову премію в розмірі 15 тис. євро режисерка вирішила передати батькам колег, позбавлених волі.

Також нагороду отримав фільм Івана Твердовського "Підкинули". Його задіяли в головному конкурсі огляду і відзначили Спеціальним призом міжнародного журі.

Окрім того, в документальній секції перемогли "Свідки Путіна" (Латвія-Швейцарія-Чехія) - картина Віталія Манського, який віднедавна живе в Ризі.

Головну нагороду - "Кришталевий глобус" - отримала картина "Мені все одно, що ми увійдемо в історію як варвари" представника "нової хвилі" кінематографу Румунії Раду Жуде.

Нагадаємо, цього року український повнометражний художній фільм "Вулкан" Романа Бондарчука увійшов до конкурсної програми 53-го Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Також на фестивалі були представлені проекти українських документальних стрічок: "Панорама" режисера й автора сценарію Юрія Шилова, "Історія зимового саду" Семена Мозгового і стрічка "Додому" кримськотатарського режисера Нарімана Алієва.

Під час прем'єри українського фільму "Вулкан" на кінофестивалі Роман Бондарчук закликав звільнити Сенцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram