ГоловнаКультура

Міжнародний фотофестиваль Odesa Photo Days оголосив програму

Основну тему фестивалю окреслено в назві основної експозиції - "Вхід заборонено".

Міжнародний фотофестиваль Odesa Photo Days оголосив програму
Фото: Odesa Photo Days

Фестиваль фотографії Odesa Photo Days, який пройде з 25 по 29 квітня, оголосив повну програму.

Як повідомляють організатори, основна експозиція матиме назву "Вхід заборонено" - на першому поверсі Одеського літературного музею будуть виставлені 29 фотосерій із 19 країн.

Окрім головної виставки, на фестивалі працюватимуть іще шість - дві в основній програмі і чотири в паралельній. Глядачам покажуть підбірку фотографій Параски Плитки-Горицвіт, яка двадцять років документувала життя в селі Криворівня.

Також - уперше в Україні - покажуть роботи класика суб'єктивної фотографії, шведа Андерса Петерсена «Кафе "Лемітц"».

Кілька серій з міжнародних заявок, які не ввійшли в головну експозицію, складуть паралельну програму виставок: «Portrait of unidentified person» Джульєтти Пестаріно (Аргентина), «38 Parallel nord» Елен Вею (Франція) & «VIRAGE» Бріо Ліонеля (Франція), «Space After Spectacle» Хе Іл Квона (Південна Корея), «We did not know anything» Рорі Моніса (Великобританія).

У рамках освітньої програми лекції прочитають Тигран Амірян (Вірменія), Панагіотіс Папутсіс (Греція), Алек Сот (США).

Також у рамках фестивалю відбудуться події для професійної спільноти - майстер-класи з вуличної фотографії та портфоліо-ревю від іноземних кураторів. Набір на майстер-класи вже завершився, але ще можна буде податися на рецензування до гостей Odesa Photo Days. Подробиці - на сайті фестивалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram