ГоловнаКультура

Кабмін відмовився від продажу кіностудії Довженка

"Прийнято політичне рішення, що кіностудія Довженка не підлягає приватизації".

Кабмін відмовився від продажу кіностудії Довженка
Национальная киностудия имени Довженко
Фото: Лотос

Кабінет Міністрів прийняв політичне рішення не продавати Національну кіностудію імені Довженка. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"На сьогодні ця дискусія в уряді завершена, прийнято політичне рішення, яке підтримане і президентом, і прем'єром, що кіностудія Довженка не підлягає приватизації. Але це не означає, що вона повинна залишитися в тому вигляді, в якому вона є зараз. Тому що стан її жахливий", - сказав він в ефірі 5 каналу ввечері 31 січня.

На думку Розенка, в попередні роки кіностудію свідомо намагалися знищити, тому що вона розташована в центральній частині Києва.

"Давайте говорити відверто: кіностудію свідомо доводили до злиднів, щоб настав етап, коли можна було б сказати: ну от бачите, нічого немає, все розвалене, побудуймо там торговий комплекс або елітний квартал нерухомості... Її свідомо вбивали і доводили до злиднів протягом тривалого часу. На сьогодні від Національної кіностудії Довженка залишилися тільки назва, добре ім'я, частина колективу і прекрасні актори. Але матеріально-технічна база фактично в стані занепаду", - сказав він.

Розенко додав, що найближчим часом Міністерство культури, Держкіно спільно з кіностудією мають намір розробити проект стратегічного плану її розвитку та модернізації.

Нагадаємо, кіностудія Довженка була заснована 1925 року. Тут знімали такі фільми, як "Земля" Довженка, "В бій ідуть самі старі" Бикова, "Тіні забутих предків" Параджанова, "Вавилон ХХ" Миколайчука.

Наприкінці січня на екрани вийшов новий фільм кіностудії під назвою "Казка про гроші".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram