ГоловнаКультура

Лауреатом премії Джозефа Конрада стала Катерина Калитко

Суперниками Калитко по фіналу премії були Любко Дереш та Ірина Цілик.

Лауреатом премії Джозефа Конрада стала Катерина Калитко
Фото: polinst.kiev.ua

Лауреатом Літературної премії імені Джозефа Конрада 2017 року стала Катерина Калитко, повідомляють на сайті Польського інституту в Києві.

Суперниками Калитко по фіналу премії були Любко Дереш та Ірина Цілик.

Письменниця і перекладачка Катерина Калитко народилася 1982 року. Авторка шести збірок віршів і двох книг короткої прози "М.істерія" (2007) і "Земля загублених, або Маленькі страшні казки" (2017). Лауреатка багатьох літературних конкурсів. Її тексти перекладено англійською, німецькою, польською та ін. Лауреатка фестивалю короткої прози Imbiero Vakarai 2016 (Литва) і міжнародної премії Vilenica Crystal 2016. Перекладає з балканських мов. Живе і працює у Вінниці і Сараєві.

Літературна премія імені Джозефа Конрада була заснована 2007 року Польським інститутом у Києві і присуджується раз на два роки українському письменникові за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсальність змісту.

Лауреатами премії ставали Тарас Прохасько, Сергій Жадан, Наталка Сняданко, Таня Малярчук і Софія Андрухович.

Джозеф Конрад - класик англійської літератури, поляк за походженням і українець за місцем народження. Його справжнє ім'я - Юзеф Теодор Конрад Коженьовський. Він народився в Бердичеві 1857 року.

Як повідомляли, книгу Калитко "Земля загублених, або Маленькі страшні казки" оголошено номінантом щорічної премії "Книга року BBC".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram