ГоловнаКультура

Кінофестиваль "Молодість: Пролог" відкриється фільмом "Мир вашому дому"

Повноцінний кінофестиваль перенесли на травень. 

Кінофестиваль "Молодість: Пролог" відкриється фільмом "Мир вашому дому"
Фото: Facebook / Molodist Filmfest

Кінофестиваль "Молодість" розповів про подробиці "Прологу", який відбудеться 21-22 жовтня цього року.

Нагадаємо, що фестиваль вирішили перенести на травень, а цього року пройде дводенна подія-тизер 47-ї "Молодості".

Презентація "Прологу" відбудеться 21 жовтня в Національній опері - фільмом, який відкриє міні-фестиваль, стане українська картина "Мир Вашому дому!" Володимира Лерта. Незабаром після показу фільм вийде в широкий прокат.

"Мир Вашому дому"" поставлений за мотивами п'єси Григорія Горіна "Поминальна молитва", яка, своєю чергою, написана за мотивами "Тев'є-молочаря" Шолом-Алейхема. Фільм отримав державне фінансування за результатами пітчингу  2012 року.

Генеральний директор "Молодості"  Андрій Халпахчі зазначив на прес-конференції, що він розглядав цю картину як фільм-відкриття великого фестивалю, і вважає, що кінофестивалі в Україні мають робити промоцію українського кіно.

Також у рамках "Молодості: Прологу" пройде показ словацько-українського фільму "Кордон" Петера Бебьяка, програма "Свобода" (7 фільмів на тему свободи й толерантності, зокрема відреставрований "Людина із заліза" Анджея Вайди) і національний конкурс. До журі національного конкурсу вже запросили Віланда Шпека (засновника програми "Панорама" Берлінале) і швейцарського продюсера Івана Маде.

Під час дводенної "Молодості" в жовтні планують провести індустріальну секцію - Boat Meeting і конференцію для учасників кіноіндустрії.

47-ма "Молодість" відбудеться з 27 травня по 3 червня 2017 року.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram