ГоловнаКультура

Музей монументальної пропаганди СРСР відкриють до 100-річчя більшовицького перевороту, - В'ятрович

Демонтувати радянську символіку на території ВДНГ не будуть.

Музей монументальної пропаганди СРСР відкриють до 100-річчя більшовицького перевороту, - В'ятрович
Фото: 24tv.ua

Відкриття Музею монументальної пропаганди СРСР у Києві заплановано на 7 листопада до 100-річчя більшовицького перевороту.

Про це повідомив голова Інституту Національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає УНН.

"Зараз йде збір коштів для того, щоб запустити цей музей. Плануємо вже відкрити якусь його частину саме 7 листопада до 100-річчя більшовицького перевороту і створення тоталітарної держави", - сказав він.

В'ятрович також зазначив, що місцем створення музею був визначений ВДНГ як приклад монументальної комуністичної пропаганди.

"Ми нарешті маємо місце для створення музею, яке найбільше підходить, як на мене, і оптимальне. Мова йде про територію ВДНГ, яка створювалася за особистим декретом Сталіна для звеличення радянського режиму. Все, що там ми маємо зараз, це якраз приклад такої монументальної комуністичної пропаганди. Відповідно, якщо додати туди пам'ятники, вони там будуть виглядати досить органічно. Це місце визначено, створено благодійний фонд", - пояснив глава інституту Нацпам'яті.

В'ятрович також повідомив, що демонтувати радянську символіку на території ВДНГ не будуть.

"Ні. Це буде невід'ємним елементом цього музею. Нам важливо залишити певний куточок, який би нагадував нам як все виглядало в Радянському союзі. Наше завдання не забути радянську історію, а навпаки пам'ятати її дії як таку, яка не повинна повторитися", - додав він.

Нагадаємо, в квітні 2015 року Міністерство культури ініціювало створення музею тоталітаризму. Як повідомлялося, серед іншого, в експозицію музею увійдуть демонтовані в метро радянські символи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram