ГоловнаКультура

В американському університеті запропонували вивчити мови з "Гри престолів"

Для серіалу мови розробив випускник Берклі лінгвіст Девід Пітерсон.

В американському університеті запропонували вивчити мови з "Гри престолів"

Каліфорнійський університет в Берклі запропонував пройти шеститижневий літній курс штучних мов, що використовуються в телесеріалі "Гра престолів" - дотракійської і валірійської, передає ВВС.

Дія серіалу, знятого за мотивами серії фантастичних романів Джорджа Мартіна "Пісня льоду і полум'я", відбувається в уявному світі, який межує з історичним Середньовіччям.

У книжковій сазі згадувалися обидві мови, проте Мартін не наводив прикладів їхньої лексики та фонетики. Для серіалу мови розробив лінгвіст Девід Пітерсон, випускник Берклі. Повна назва курсу, який будуть читати в університеті, звучить так: "Лінгвістика "Гри престолів" і мистецтво винаходу мов".

Відповідно до публікації в університетській газеті Berkeley News, студенти під час курсу зосередяться на філології та деталях створення мов, а не на світі фантазійного Вестероса.

Програма Пітерсона стане першим курсом з дотракійської мови, який будуть читати студентам, але ще з жовтня 2014 року його можна було вивчати за підручником і навчальним онлайн-курсом, який випустило видавництво Living Language спільно з HBO. Відомо, що в дотракійській п'ять відмінків іменників, суворий порядок слів і граматично значущий поділ живих і неживих лексем.

Нагадаємо, прем'єра першого епізоду сьомого сезону серіалу відбудеться 16 липня 2017 року. Сьомий сезон "Гри престолів" буде передостаннім. В ньому буде всього 7 серій.

У 2015 році серіал став лауреатом 12 телепремій "Еммі" тільки за один сезон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram