ГоловнаКультура

Коппола опублікує блокнот, який він вів під час зйомок "Хрещеного батька"

720-сторінкова книга містить усі ідеї та замітки з приводу фільму

Коппола опублікує блокнот, який він вів під час зйомок "Хрещеного батька"
Фото: Hollywood Reporter

Френсіс Форд Коппола має намір опублікувати свій блокнот, який він вів під час зйомок відомого фільму "Хрещений батько" (1972).

Як повідомляє Hollywood Reporter, у книзі буде 720 сторінок заміток Копполи про зйомки і його думки з приводу фільму.

Тож "Блокнот "Хрещеного батька" розкриє процес створення одного з найвідоміших і найвидатніших фільмів ХХ століття. Книгу проілюструють раніше не опублікованими фотографіями зі зйомок фільму. Коппола також напише вступ до видання.

"У цьому блокноті відображено мою особисту роботу над "Хрещеним батьком", і після багатьох років я із задоволенням поділюся нею з тими, кому це цікаво. Це ключ до розуміння того, як ми зробили фільм за романом Маріо П'юзо", - розповів Коппола.

Справжній блокнот, який ляже в основу книги

Фото: hollywoodreporter.com

Фото: hollywoodreporter.com

Продажі книги почнуться в листопаді 2016 року.

"Хрещеного батька" вважають одним з найвидатніших фільмів ХХ століття. Наразі він займає друге місце в топ-250 фільмів на IMDb, але довго очолював цей список. Фільм вийшов 1972 року, головні ролі зіграли Аль Пачино і Марлон Брандо. "Хрещеного батька" відзначили трьома "Оскарами" - як найкращий фільм, а також за найкращу чоловічу роль (Марлон Брандо) і найкращий адаптований сценарій.

1974 року вийшов "Хрещений батько-2", який також відзначили трьома "Оскарами", в тому числі у номінації "Найкращий фільм року". 1990 року Коппола зробив третій фільм про Майкла Корлеоне, але він уже не мав такого успіху, хоч і був номінований на премію Американської кіноакадемії в семи категоріях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram