ГоловнаКультура

У столичному арт-центрі займалися публічним сексом

Медіаторів, які працювали того дня, звільнили

У столичному арт-центрі займалися публічним сексом
PinchukArtCentre
Фото: globalinfo.ua

У Київському центрі сучасного мистецтва PinchukArtCеntre чоловік і жінка публічно зайнялися сексом на знак протесту проти надмірно жорстких рамок поведінки в арт-центрі, встановлених для відвідувачів.

Про це повідомляє Cultprostir.

Зйомка відбулася під час виставки номінантів на премію PinchukArtCntre-2015 залі, де була експозиція автора Kinder Album. Відео оприлюднила художниця Ані Зур. За її словами, вона не випадково вибрала саме цю експозицію для свого перформансу. В рамках експозиції глядачам пропонували показати межі своєї інтимності. Це і наштовхнуло Зур на ідею акції.

Таким чином художниця висловила свою позицію щодо "жорстких кордонів поведінки" для відвідувачів (перевірка особистих речей, заборона на фотографування, постійний візуальний контроль сек'юріті і камери відеоспостереження).

"Після публікації відео я дізналася, що медіаторів, які працювали того дня, звільнили. Тим самим, PinchukArtCеntre "допрацював" мою роботу. Відео спровокувало інститут позначити реальні межі висловлювання, які виявилися значно вужчими, ніж було заявлено у тексті, що супроводжував виставку. Перед тим, як знімати відео, ми уточнили, що саме заборонено робити в цьому залі. Секс не входив у список заборонених дій", - розповіла Зур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram