ГоловнаКультура

Нобелівський лауреат Алексієвич передала Савченко свої книги

Письменниця назвала процес над Савченко політичним

Нобелівський лауреат Алексієвич передала Савченко свої книги
Фото: EPA/UPG

Білоруська письменниця Світлана Алексієвич, лауреат Нобелівської премії з літератури-2015, передала свої книги українській льотчиці Надії Савченко, утримуваній у російській в'язниці.

Про це повідомляє TUT.BY.

"Я пишаюся Надією. Це людина, яка захищала свою батьківщину, справжній солдат. Вона стала символом українського народу, українською Жанною д'Арк", - зазначила Алексієвич.

Письменниця назвала процес над Савченко політичним і висловила сподівання, що "рано чи пізно Україна буде вільною".

"Але мені б дуже хотілося, щоб цього досягнули малою кров'ю. Все залежить від мужності окремих людей. Жах авторитарної системи не в жорстких лідерах, а в маленьких катах з народу, які служать цьому режиму. І дуже важливо, що цьому протистоять такі люди, як Надія Савченко", - сказала вона.

Нобелівський лауреат відправила льотчиці три книги: "У війни не жіноче обличчя", "Чорнобильська молитва" і "Цинкові хлопчики".

Наприкінці листопада Савченко передала Алексієвич свою першу книгу, написану у в'язниці.

Нагадаємо, в Росії Савченко звинувачують у вбивстві двох журналістів у Луганській області. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її затримали. В реальності Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули журналісти, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Читати повністю: http://news.tut.by/society/475216.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram