ГоловнаКультура

В Італії знімуть римейк фільму Федеріко Фелліні "Солодке життя"

Спадкоємці режисера продали права на один з його найкращих фільмів.

В Італії знімуть римейк фільму Федеріко Фелліні "Солодке життя"
Кадр из фильма "Сладка жизнь"

Спадкоємці італійського режисера Федеріко Фелліні дозволили зняти римейк його картини "Солодке життя" (La Dolce Vita). Про це повідомляє видання The Hollywood Reporter.

Права на зйомки нової версії придбала студія AMBI Group, якою володіють Андреа Лерволіно і Моніка Бакарді. Вони стануть продюсерами фільму спільно з Деніелом Ді Лоренцо.

"У Деніеля, Андреа і Моніки є прекрасне бачення сучасного фільму. І враховуючи їхнє італійське походження, глибоку повагу і розуміння робіт мого дядька, для такого проекту не знайти кращих керівників", - йдеться в заяві племінниці Фелліні Франчески. За її словами, сім'я режисера раніше неодноразово отримувала пропозиції зняти римейк "Солодкого життя", але щоразу відповідала відмовою.

Представник AMBI Андреа Ієрволіно зазначив, що хоча в новому фільмі буде розказана сучасна історія, в ньому будуть "всі елементи, які зробили «Солодке життя» справжньою класикою".

Оригінальний фільм вийшов 1960 року і нині вважається вершиною творчості Федеріко Фелліні. Сюжет будується навколо модного журналіста і письменника, який обертається у світських колах, насолоджуючись усією їхньою мішурою, водночас потерпаючи від нерозуміння свого призначення. Головну роль зіграв Марчелло Мастроянні.

"Солодке життя" удостоїли "Золотої Пальмової гілки" Каннського кінофестивалю та премії "Оскар" за найкращі костюми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram