ГоловнаКультура

Порошенко заявив про необхідність ефективної культурної політики

Президент упевнений, що культура "стане найпершою гарантією єдності України"

Порошенко заявив про необхідність ефективної культурної політики
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні необхідно виробити ефективну модель культурної політики для "ефективної боротьби з агресором, утвердження незалежності".

Про це він заявив під час вручення Шевченківської премії в понеділок, 9 березня, інформує прес-служба.

"Саме культура стане першою гарантією єдності України, буде нашою зброєю у протистоянні спробам розмивання національної ідентичності", - упевнений Порошенко.

Президент зазначив, що культура сьогодні "виходить із музеїв і майстерень на площі і в окопи".

"Нову українську культуру творять "мистецькі сотні" і активісти у соціальних мережах - нове явище, яке на сьогоднішній день дуже чітко відображає ті процеси, що зараз відбуваються у країні. Дуже важливо, щоб ми побачили і підтримали їх", - заявив він.

Порошенко впевнений, що сучасна культурна політика стане в тому числі і зброєю "перемоги над ворогом" та інструментом реформ.

Зазначимо, що реформа державної політики у сфері культури є одним із пунктів Стратегії сталого розвитку "Україна - 2020", яку президент схвалив на початку року.

Нагадаємо, що міністр культури В'ячеслав Кириленко раніше заявив, що Мінкульт підтримуватиме тільки заходи та ініціативи, пов'язані з проведенням і допомогою АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram