ГоловнаКультура

Кримську наукову бібліотеку позбавлять імені Франка

Окупаційна влада скасувала рішення 1956 року

Кримську наукову бібліотеку позбавлять імені Франка
Фото: krim.biz.ua

Універсальну наукову бібліотеку імені Івана Франка в Сімферополі після перереєстрації за російськими правилами позбавлять імені українського письменника.

Як сказано на сайті бібліотеки, зараз її юридичну особу ліквідують, натомість створять Державну бюджетну установу культури Республіки Крим "Кримська республіканська універсальна наукова бібліотека". Про перереєстрацію установи повідомило видання "Крыммедиа".

Бібліотека бере свій початок 1843 року, коли в Сімферополі відкрили Громадську бібліотеку для читання з книжковим фондом зі 600 томів. 1921 року створили Центральну обласну бібліотека Криму, що об'єднала фонди кількох бібліотек. До 1941 року її фонд налічував 350 тисяч книг. Ім'я Івана Франка бібліотека отримала 1956 року у зв'язку зі 100-річчям від дня народження письменника.

З 1925 року бібліотека займала приміщення колишнього Дворянського зібрання. 2007 року відкрили нову будівлю установи. Наукова бібліотека є одним з найбільших книгосховищ Криму і методичним центром для всіх кримських бібліотек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram