ГоловнаКультура

Фестиваль сучасної скульптури в Києві перенесли на 2015 рік

Реалізацію проектів другого Kyiv Sculpture Project відклали через ситуацію в країні

Фестиваль сучасної скульптури в Києві перенесли на 2015 рік
Фото: Макс Левин

Міжнародний фестиваль сучасної скульптури Kyiv Sculpture Project, який повинен був пройти в Києві вдруге, перенесли на 2015 рік.

Про це повідомляють організатори фестивалю.

При цьому Kyiv Sculpture Project вже оголосив імена художників, які увійшли до шорт-лист фестивалю та будуть реалізовувати свої проекти. Просто здійснення проектів перенесли на наступний рік через ситуацію в Україні.

Конкурс на участь в основному проекті фестивалю тривав два місяці, протягом яких свої заявки надіслали понад 200 художників з 40 країн світу. Близько половини заявок прийшло з України.

У підсумку відбіркова комісія склала шорт-лист учасників Kyiv Sculpture Project: Флавіо Серкейра (Бразилія), Валеріан Ганьер (Франція), Павло Ковзан (Польща), Оскар Абрагам (Венесуела/Нідерланди) та художники з України: колектив "Відкрита група", Беата Корн, Катя Лібкінд, Саша Курмаз та Віктор Сідаков.

Організатори Kyiv Sculpture Project при цьому зазначають, що незважаючи на перенесення фестивалю, у 2014 вони готують освітній проект, присвячений публічному мистецтву ітарозвитку міського середовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram