ГоловнаКультура

Художники провели акцію протесту під Міністерством культури

Протестувальники обурені, що Мінкульт рахує збитки від Майдану

Сьогодні, 29 січня, під будівлею Міністерства культури художники провели акцію, щоб висловити протест проти офіційної позиції відомства щодо подій на Майдані.

Позицію Мінкульту озвучив вчора Леонід Новохатько, керівник відомства. Зокрема, він шкодував, що під час Майдану культурні заклади зазнають збитків. За підрахунками міністра, через події, пов'язані з масовими акціями протесту в Україні, театри і музеї втратили близько 2 млн грн. Новохатько вважає, що люди не ходять у культурні заклади, тому що "бояться виходити з дому ввечері".

Наступного дня після прес-конференції в Кабміні, на якій міністр культури озвучив свою позицію, художники провели акцію протесту під Мінкультом. Учасники акції тримали в руках плакати з гаслами "Влада вбиває людей, а Мінкульт підраховує збитки", "Досить святкувати - давай страйкувати", "Досить звітувати - давай страйкувати" і "Недолуге спить - недолуге й снитися" (відсилання до репліки міністра культури про те, що згодом "Майдан згадуватимуть як недолугий сон" - Ред.).

Як повідомила LB.ua одна з учасниць протесту, під час акції до них підійшов Леонід Новохатько. За її словами, він запитував у протестувальників, "що легше: працювати чи страйкувати", але нічого більше не сказав і пішов у міністерство.

На сторінці події у Фейсбуці організатори акцій пишуть, що серія акцій протесту під Мінкультом (сьогоднішня акція - третя за рахунком) спрямована на те, щоб "активізувати обговорення проблем і потреб у культурній політиці та законодавстві про культуру в Україні". Зокрема, організатори намагаються привернути увагу міністра культури до подій на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram