ГоловнаКультура

Український дім реконструюють для зустрічей Януковича

Проект обіцяють завершити через рік.

ФОТО: the-village.ru

Український дім перетворять на урядову будівлю, в якій проводитимуть міжнародні конференції, зустрічі делегацій та інші заходи за участю Президента і членів уряду.

Український дім працюватиме як культурно-виставковий простір. Вхід у Центр буде вільним, окрім днів проведення офіційних заходів.

Про це повідомляє The Village.

Реконструкцію Українського дому планують завершити через рік, такі терміни озвучили 21 вересня на нараді в Міністерстві регіонального розвитку. На реалізацію проекту, згідно з рішенням Кабміну, повинні виділити 290 148 000 гривень.

За словами автора проекту, архітектора Віталія Куца, зовні будівля принципово не зміниться, але від Володимирської гірки, над кіноконцертним підвальним залом, з'явиться прибудова, яка за стилем не буде відрізнятися від комплексу. У ній розмістять конгрес-хол на 250 місць. На схилі Володимирської гори прокладуть сходи, що вестимуть до Українського дому з парку.

Територію навколо комплексу впорядкують: відремонтують каскадний фонтан і зроблять його світломузичним, поруч розіб'ють клумби та висадять дерева. Урядову парковку планують розмістити на спеціальному, стійкому до навантажень газоні.

Зовні стіни будівлі утеплять і заново облицюють мармуром (нинішній фасад обсипається). На даху комплексу розмістять оглядові майданчики.

Усередині комплексу відремонтують усі приміщення, оновлять дизайн інтер'єру і встановлять два панорамні ліфти: один - для офіційних делегацій, інший - для відвідувачів музею.

На першому поверсі облаштують апартаменти для Президента і залу зборів, на третьому в центрі розмістять медіа-центр, а в круглій надбудові на даху будинку - конференц-зал. На інших майданчиках розташують виставкові простори і галереї.

"Архітектуру Українського дому ми зберігаємо, тільки добудовуємо ще конгрес-хол, але він повністю відповідає стилю будівлі і не зіпсує його. Під час роботи ми спілкувалися з єдиним живим автором проекту Володимиром Коломійцем. Ми шанобливо ставимося до роботи архітекторів, розуміємо, де знаходиться ця будівля і яке її значення, тому спочатку не хотіли нічого принципово змінювати, і влада пішла нам назустріч", - розповів автор проекту.

"Територію біля будівлі теж упорядкують, зараз там нічого немає, все занедбане, навіть бомжі живуть - я сам недавно бачив. Каскадний фонтан у жалюгідному стані, але ми домовляємося з італійською фірмою, хочемо зробити його світломузичним", - додав він.

Довідка: Український дім - до 1993 року музей Володимира Леніна, філія Всесоюзного музею Леніна. Відкриття будівлі відбулося 1982 року й було приурочене до 60-річчя утворення СРСР. П'ятиповерхове приміщення включає концертний зал, медіа-центр, три виставкові центри, арт-галерею й інші зали, які використовують для проведення концертів, виставок, ярмарків, презентацій і конференцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram