ГоловнаКультура

У Росії вимагають заборонити антиісламський фільм

В Україні ніяких хвилювань з приводу фільму "Невинність мусульман" не спостерігається.

У Росії вимагають заборонити антиісламський фільм

Сенатор Гаттаров вимагає заборонити в Росії "Невинність мусульман", повідомляє lenta.ru.

Гаттаров направив до Генпрокуратури РФ запит з вимогою перевірити на екстремізм фільм "Невинність мусульман", щоб в перспективі заблокувати його показ на доступних російським користувачам інтернет-сайтах. Сенатор послався на те, що на Близькому Сході та в низці європейських країн фільм викликав стихійні протести мусульманського населення. "Цілком очевидно, що мета пропагандистів цього фільму полягає саме в цьому - зіштовхнути, розколоти суспільство за міжрелігійною ознакою, і це може мати далекосяжні наслідки, тому необхідно зробити все для того, щоб заборонити показ цього фільму в інтернеті", - заявив він.

Нагадаємо, фільм "Невинність мусульман" з'явився в інтернеті до чергової річниці терактів 11 вересня, в широкому прокаті картина не демонструвалася. У фільмі висміюється особистість пророка Мохаммеда, а історія ісламу зображена в образливих тонах. Фільм було знято групою американців. Уривки з нього розповсюдили через інтернет в різних ісламських країнах і вони викликали масштабні акції протесту. У Бенгазі в результаті атаки на американське консульство загинули четверо співробітників дипмісії.

В Україні мова про заборону фільму не йде, втім, показувати його в кінотеатрах теж ніхто не збирається. Переглянути його можна на сервісі YouTube,

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram