ГоловнаКультура

На Форумі видавців показали Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі

Вага Книги 15,5 кг.

На Форумі видавців показали Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі
Фото: http://gazeta.ua

На Форумі видавців у Львові представили унікальну Біблію з ілюстраціями іспанського абстракціоніста Сальвадора Далі вагою 15,5 кг і вартістю 39 500 грн.

Презентація відбулася 13 вересня в дзеркальній залі Палацу Потоцьких. Книга виконана в шкіряній палітурці з витисненим підписом Дали - позолоченим з дорогоцінними інкрустаціями.

Як повідомляє прес-служба Форуму, цей екземпляр Біблії вийшов обмеженим тиражем - 500 примірників, видання російськомовне і містить 105 ілюстрацій. Щоб їх надрукувати видавці використовували семиколірний друк. Книгу створювали в трьох країнах: Словаччині, Німеччині та Чехії.

Біблія містить Старий і Новий Завіт, які сумарно складають 900 сторінок форматом 35 x 47 см. Важить Книга Книг 15,5 кг.

Книгу презентувало харківське видавництво Клуб сімейного дозвілля. Представники видавництва внесли свій "проект року" у Дзеркальну залу в дерев'яній скриньці зі скляною поверхнею. Гортав видання демонстратор в рукавичках, щоб не заплямувати білизну сторінок відбитками пальців.

Історія створення книги така: колекціонер Джузеппе Альберетто, пристрасний шанувальник творчості Сальвадора Далі і пристрасний християнин, запропонував художникові проілюструвати Біблію і Сальвадор, в мотивах картин якого дедалі частіше з'являлися біблійні мотиви, погодився. Тільки за два роки він створив 105 полотен і 1965 року в Італії обмеженим тиражем з'явилися перші екземпляри цієї Біблії. У 90-х її видали в Німеччині, на початку 2000-х - в Чехії та Словаччині. Незважаючи на неординарну особистість Сальвадора Далі, Біблію визнає католицька церква, є така і в колекції Папи Бенедикта XVI.

Книгу видаватимуть на замовлення, причому замовник має можливість вибрати улюблений дорогоцінний камінь для інкрустації відбитка підпису видатного художника.

Орієнтовна ціна демонстраційного примірника - 39 500 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram