ГоловнаКультура

"Директор "Київської фортеці" і після звільнення користується службовим становищем", - Зоріна

Начальниця Київського управління культури стверджує, що Кулинич змусив представників управління зламати його кабінет.

"Директор "Київської фортеці" і після звільнення користується службовим становищем", - Зоріна
Фото: obozrevatel.com

"Управління культури отримало лист від В'ячеслава Кулинича від 1 серпня на бланку музею "Київська фортеця" з вихідним номером 123. Почали розбиратися - і з'ясувалося, що він, уже звільнений, продовжує розсилати всім підряд листи на бланках музею з вихідними номерами, яких не існує", - прокоментувала ситуацію Світлана Зоріна.

Чиновниця розповіла, що коли вона передзвонила в музей, з'ясувалося, що листа під номером 123 не зареєстровано, тому що таких номерів немає.

"Це вже шахрайство якесь. Уявіть, що мене звільнили, а я далі веду ділове листування, ніби начальник управління культури і від імені управління. Це ж юридичний нонсенс", - зазначила Зоріна.

Вона повідомила, що наказ про звільнення Кулинича з посади директора музею "Київська фортеця" підписано 17 липня. Саме той факт, що Кулинич через два тижні після звільнення використовує статус і повноваження директора і спровокував, за словами Зоріної, зміну замка в кабінеті директора.

"Я йому дзвонила, просила забрати свої речі. Адже в музей прийде новий директор - де йому працювати? Це ж не мавзолей якийсь! Він сказав: "Я вас почув" - і кинув слухавку. Тоді я передзвонила ще раз і попередила В'ячеслава Яковича, що ми опишемо і складемо його майно, а коли він прийде - зберемо комісію і все перевіримо. Що ми і зробили", - пояснила Зоріна.

Нагадаємо, вчора, 15 серпня, представники ГУ культури зламали двері до кабінету директора музею "Київська фортеця", винесли звідти частину особистих речей директора й опечатали приміщення.

За словами Зоріної, дії співробітників управління були повністю законними. "Є наказ про звільнення Кулинича. Він не оскаржений. Так, зараз триває суд. Але судові розгляди - справа не одного дня. Визнає суд законним звільнення Кулинича чи не визнає - далі можливе звернення до Апеляційного суду. І що - весь цей час у кабінеті директора будемо зберігати мавзолей?" - зазначила Зоріна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram