ГоловнаКультура

Із Києво-Печерської лаври звільнили не тільки Владу Прокаєву

Наказ датовано ще 31 липня.

Із Києво-Печерської лаври звільнили не тільки Владу Прокаєву
Фото: www.dimukraine.com

Заступника директора національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Владу Прокаєву звільнено з посади.

Про це "Українській правді" розповів юрист-правозахисник, член Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Олександр Палій.

Окрім Прокаєвої, за його словами, звільнено ще низку співробітників. У понеділок відбулася прес-конференція, на якій вони продемонстрували накази, підписані директором заповідника Вікторією Лісничою ще 31 липня.

"Не встигли, напевно, її прізвище ще поставити на сайт, але її звільнили", - сказав Палій на запитання про звільнення Прокаєвої.

"Я так розумію, що багатьох із заступників, які є на сайті, вже звільнили", - додав він.

Юрист також припускає, що звільнення проводили не зовсім законно, тому що деякі люди були на лікарняному, деякі - у відпустках.

"Наприклад, заступник начальника відділу сказала, що звільнили навіть голову профкому. А це зробити не так просто, адже, відповідно до закону про профспілки і права та гарантії діяльності, адміністрація повинна скерувати лист у профспілковий комітет, у якому  попросити згоди профкому на звільнення. Думаю, заледве чи такий лист надходив, тому що це займає час", - сказав він.

За словами Палія, загалом звільнено 4 або 5 працівників заповідника.

Тим часом на сайті заповідника вже відсутні прізвища Прокаєвої та ще одного заступника - Панченко.

Заступник директора заповідника Світлана Зоринець і заступник начальника юридичного відділу Ірина Потапенко підтвердили "Українській правді" інформацію про звільнення.

Нагадаємо, минулого тижня розгорівся конфлікт між Лісничою і Прокаєвою, внаслідок чого Прокаєвій було винесено догану.

При цьому екс-модель заявила, що особисто дала хабар Лісничій для міністра культури Михайла Кулиняка в розмірі 50 тисяч доларів для того, щоб отримати посаду заступника директора заповідника.

Ліснича і Кулиняк цю інформацію спростували.

Перед тим Ліснича повідомила, що її підлеглі звинуватили Владу Литовченко-Прокаєву в жорстокому поводженні: вона нібито погрожувала їм фізичною розправою. Сама Прокаєва такі звинувачення спростовувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram