ГоловнаКультура

Прокуратура: київські парки занедбані та захаращені сміттям

Порушено кілька кримінальних справ.

Прокуратура: київські парки занедбані та захаращені сміттям
Фото: http://architector.ua

Київські парки та сквери перебувають у незадовільному стані.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва, посилаючись на результати прокурорської перевірки, до якої також було залучено екологів і фахівців санітарно-епідеміологічних станцій.

За результатами роботи групи прокуратура столиці вже зробила подання голові КМДА Олександрові Попову, порушила кілька кримінальних справ.

Зокрема, порушення законодавства виявлено в діяльності Головного управління контролю благоустрою КМДА, комунального підприємства "Київзеленбуд", адміністрації парків "Перемога", "Нивки" та ін.

Встановлено, що території парків і скверів столиці занедбані, захаращені сміттям. На їхній території хаотично розміщено безліч тимчасових споруд, більшість із яких установлено самовільно.

Тим часом КМДА не вживає належних заходів, щоб узаконити їхню діяльність або демонтувати, не контролює використання комунального майна столичних парків - констатують у прокуратурі.

Безконтрольною залишається діяльність ТОВ "Парк Нивки", яке, навпаки, сприяє незаконному розміщенню тимчасових споруд, оскільки це приносить йому надприбутки, наголошено в повідомленні.

У зв'язку із цим порушено кримінальну справу проти першого заступника директора ТОВ "Парк Нивки", діями якого столичному бюджету завдано матеріальної шкоди на 676 тис. грн (ч. 2 ст. 365-1 КК України - перевищення повноважень службовою особою щодо приватного права юридичної особи незалежно від організаційно-правової форми).

Досудове слідство у справі триває.

Раніше повідомляли, що прокуратура Києва візьметься за звалище в Голосіївському парку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram