ГоловнаБлогиБлог Юрія Крикунова

Де ж справедливість?

Перший національний телеканал повідомив, що столичне управління житлово-комунального господарства запровадило нову ініціативу. Нібито працівники ДАІ зможуть конфісковувати машини у тих громадян, що мають борги за комунальні послуги, просто на дорозі.

Очевидні правові порушення напевно не турбують київських чиновників, бо інакше вони б задумалися над тими запитаннями, які ставлять кияни під цією новиною. Зокрема, а як працівники ДАІ відрізнятимуть машини тих, хто справно платить за комуналку від автівок тих, хто є злісним боржником? А в який спосіб працівники ДАІ набудуть повноважень суддів та судових виконавців?

Проте пропоную поширити дію цієї ініціативи ще й на соціальну сферу. За повідомленням Державної служби статистики, на 1 січня 2012 року в місті Києві існувала закборгованість з виплати зарплати на рівні 26,8 мільйона гривень. І це лише серед економічно активних підприємств. Доречі, за цим показником столиця входить до сумнівної п’ятірки лідерів серед всіх регіонів України. Отже, пропоную, до повного погашення зарплатної заборгованості ставити на штраф-майданчики автівки керівників цих підприємств, а також чиновників з Головного управління праці та соціального захисту населення КМДА та іншихуправлінь, якщо в їх сферах, наприклад – в медицині чи в освіті, також з’являться заборгованості по зарплаті. І тоді суспільна користь буде просто неминуча: або борги зникнуть як явище, або одні чиновники пояснять іншим, чого робити не треба…

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram