ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Створено Всеукраїнський страйком

20 січня 2014 року, у Будинку Профспілок, створено Всеукраїнський страйковий комітет, до нього увійшли народні депутати України, керівництво Конфедерації Вільних Профспілок України, Незалежної профспілки гірників України, профспілки працівників освіти і науки України, профспілки медичних працівників України, профспілки залізничників України, профспілки підприємців України, профспілки «Захист справедливості», Незалежної профспілки гірників України - шахтарів-інвалідів, представники студентських страйкомів низки навчальних закладів та інші профспілкові та громадські організації.

Фото: Макс Левин

Головою комітету обрано народного депутата України - Сергія Капліна, заступником голови — Михайла Волинця, - голову Конфедерації Вільних Профспілок України.

На першому засіданні Всеукраїнського страйкового комітету створено робочі органи, зокрема Секретаріат, прийнято рішення про видання друкованого органу страйкому. Налагоджено взаємодію з регіонами, співпраця та координація між учасниками страйкому на місцевих рівнях. Страйком матиме своі представництва в кожному куточку Украіни.

За короткий час буде визначено дату і час всеукраїнського попереджувального страйку. Формується потужна команда: профспілки, лідери громадянського авангарду, нардепи, правозахисники, соціальні активісти, підприємницькі рухи. Влада побачить силу українських робітників, селян, студентства, підприємців та інших верств.

Для початку, на короткий час ми «вимкнемо» країну, - це щоб показати режиму, хто господар в Україні. Далі страйк буде безстроковий. Це – історичний шанс посадити на «короткий повідок» усіх тих, хто повертає в Україну рабство, кріпосництво та феодалізм, змусити рахуватися із своїм народом та розбудувати потужну мережу для захисту інтересів українців, в т.ч., на Півдні і на Сході.

Страйком діятиме відповідно до чинного законодавства, «по повній» користуючись правами профспілок, трудових колективів, громадських організацій тощо. Буде створена ціла сітка регіональних представництв. Страйковий рух суттєво доповнить Майдан, це «довгі руки» Майдану на Схід і Південь країни: підприємства, установи, організації, навчальні заклади тощо.

Я багато їжджу по всій Україні. Мене питають – що ми можемо зробити для того, хто стоїть заради нас на Майдані. Відповідаю – страйкувати, страйкувати разом з усією Україною. Приєднуйтесь.

Телефони: 099 678 30 99, 067 540 70 96, [email protected]

Члени страйкового комітету:

Сергій Каплін — Голова Страйкому, народний депутат України, партія “УДАР”

Михайло Волинець, Заступник Голови Страйкому, голова Конфедерації вільних профспілок України

Володимир Фундовний, голова Вільної профспілки освіти і науки

Олег Панасенко, голова Вільної профспілки медичних працівників України

Володимир Козельський, голова Вільної профспілки залізничників України

Валентина Коробка, голова вільної профспілки підприємців України

Петро Тулей, голова Київського міського об'єднання КВПУ

Віктор Стратан, голова Всеукраїнської профспілки “Захист справедливості”

Микола Житник, представник Незалежної профспілки гірників України шахтарів — інвалідів

Володимир Деркач, представник Незалежної профспілки гірників шахтарів-інвалідів, голова Донецької обласної організації Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля

Ілля Кротенко — представник студентства

Віктор Килимар — представник студентства

Олександр Бригинець — народний депутат України, ВО “Батьківщина”

Федір Негой - народний депутат України, партія “УДАР”

Оксана Продан - народний депутат України, партія “УДАР”

Ксенія Ляпіна - народний депутат України, ВО “Батьківщина”

Артур Палатний - народний депутат України, ВО “Батьківщина”

Олександр Мирний - народний депутат України, ВО “Свобода”

Анатолій Вітів - народний депутат України, ВО “Свобода”

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram