ГоловнаБлогиБлог Руслана Плюща

Податкова міліція звітує

В результаті вжитих заходів у 2012 році виявлено 144 злочини в сфері оподаткування, в т.ч. 123 тяжких та особливо тяжких. Скеровано до суду кримінальні справи по 97 злочинах, з них 88 з обвинувальним висновком. По закінчених кримінальних справах збитки складають 28,8 млн. грн., з них відшкодовано 20,8 млн. грн. Для забезпечення відшкодування збитків накладено арешт на майно на загальну суму 29,3 млн. грн.

Протягом 2013 року зареєстровано в ЄРДР 43 кримінальних правопорушення, в т.ч. 35 тяжких та особливо тяжких. Закінчено досудове слідство по 7 кримінальних правопорушеннях. Відшкодовано нанесених збитків в сумі 4,5 млн. грн.

Протидія оборудкам із ПДВ

Протягом 2012 року виявлено 15 фактів необґрунтованої заявки на відшкодування ПДВ на суму 18 млн. грн. Порушено 6 кримінальних справ за фактами замаху на привласнення коштів шляхом бюджетного відшкодування.

Злочинне угрупування, яке здійснювало незаконне відкачування нафти-сирцю з нафтопроводів затримано працівниками податкової міліції Львівщини та СБУ. Під час оперативно-розшукових заходів виявлено несанкціоновані «врізки» у нафтопроводи на територіях Львівської та Закарпатської областей. Окрім цього, виявлено спеціальне устаткування на суму понад 20 млн.грн.

У 2013 року виявлено 6 фактів необґрунтованої заявки на відшкодування ПДВ на суму 2,3 млн. грн. Зареєстровано 13 кримінальних правопорушень за фактами замаху на привласнення коштів шляхом бюджетного відшкодування.

Виявлення користувачів "конвертаційних центрів"

Протягом 2012 року викрито діяльність 2 «конвертаційних» центрів. За результатами розслідування до суду скеровано 3 кримінальні справи вказаної категорії про злочини вчинені групою осіб з кваліфікацією ст. 27 злочинів КК України («Види співучасників»). По цих кримінальних справах винесено постанови та пред’явлено обвинувачення 13-ти як організаторам, так і співучасникам. По СГД-вигодонабувачах, які співпрацювали з „конвертаційними” центрами викрито 44 злочини та стягнуто понад 4 млн. грн.

Контроль надходжень до місцевих бюджетів

У 2012 році виявлено ряд кримінальних фактів несплати податків, які формують місцеві бюджети, порушено 7 кримінальних справ, з загальною сумою нанесених збитків близько 11 млн.грн., відшкодовано - 9 млн.грн.

В поточному році зареєстровано 2 таких кримінальних правопорушення, по яких відшкодовано нанесених збитків в сумі 2,3 млн. грн.

Протистояння злочинам у сфері ІТ

Протягом 2012 року порушено 6 кримінальних справ по злочинах скоєних з використанням новітніх технологій, сума нанесених збитків понад 15 млн. грн.

Протягом 2013 зареєстровано 2 кримінальних правопорушення в даній сфері, сума нанесених збитків 4,7 млн. грн.

Контроль ринку підакцизних товарів

Объединение налоговых и таможенных органов в рамках Министерства доходов и сборов приведет к упрощению взаимоотношений бизнеса с фискальными структурами.

— Виталий Хомутынник

У 2012 році з незаконного обігу вилучено ТМЦ на суму понад 29 млн.грн. Припинено діяльність 14 підпільних цехів з незаконного виробництва алкогольної продукції. Викрито 26 злочинів за ст.204 та 216 КК України, з яких 24 - скеровано до суду.

У 2013 році вилучено з незаконного обігу ТМЦ на суму 25,8 млн.грн. Припинено діяльність 5 підпільних цехів з незаконного виробництва алкогольної продукції.

Так, в результаті проведених заходів припинено діяльність підпільного виробництва алкогольних напоїв, яке включало в себе 3 цехи та 5 магазинів роздрібної реалізації фальсифікату. Виявлено та вилучено широкий асортимент фальсифікованого алкоголю, етикетки та приладдя для забезпечення незаконного виробництва та марки акцизного податку. Орієнтовна вартість вилученого – 300 тис. грн. Незаконні дії кваліфіковано за ст.ст..199, 204 КК України.

Протидія незаконним операціям з офшорами

Протягом минулого року проведено відповідну аналітичну роботу, за результатами якої, в 2013 році в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 4 кримінальних правопорушення по СГД, які мали взаємовідносини з нерезидентами в країнах з пільговим оподаткуванням, або офшорним статусом. Загальна сума завданих державі збитків від таких операцій понад 13 млн. грн.

Контроль витрат державного бюджету

В 2012 році виявлено 22 злочини. Загальна сума збитків по порушених кримінальних справах складає 44,6 млн. грн., в т.ч. сума привласнення, розтрати або заволодіння держмайном – 7,04 млн. грн.

У поточному році в сфері державних закупівель зареєстровано 6 кримінальних проваджень. Сума встановлених збитків складає 11,6 млн. грн.

Руслан Плющ Руслан Плющ , Перший заступник голови ДПС у Львівській області
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram