Вісті з Житомирщини

У 2006 р. у Житомирі охоронці кандидата в мери від Народного блоку Володимира Литвина Віктора Развадовського побили кандидата в місцеві депутати від ”Нашої України” Володимира Зубрицького, як пишуть ЗМІ.

Того дня Развадовський проводив зустріч з виборцями. Його охоронці схопили під руки Зубрицького й потягли до машини, де жорстоко побили ногами.

Після цього Зубрицького вивезли на околицю міста до будинку, де проживає керівник служби охорони блоку Литвина Валерій Нонік. Він його й відвіз до травмпункту. Дорогою весь час погрожував: скажи лікарям, що впав і стукнувся об бордюр. Інакше, мовляв, ще гірше буде. Один раз Володимирові вдалося відкрити дверці авто і гукнути на допомогу.

У Володимира Зубрицького лікарі виявили струс мозку, перелом носової кістки, забій грудної клітки і перелом ребер. Він тривалий час перебував на лікарняному.  Після цього справу зам’яли, хоча побитий звертався у міліцію та прокуратуру.

Вже у 2012 р. Развадовський балотується у народні депутати по Житомирщині і є провладним кандидатом. Щоб позбутися скандального шлейфу із побиттям, вирішив «помиритися» з Зубрицьким. Так, 3 жовтня у Житомирі відбувся концерт за участі зірок естради на підтримку кандидата Развадовського. Але справжньою зіркою цього заходу був саме Володимир Зубрицький, який спокійнісінько прогулювався у товаристві прес-секретаря Развадовського.  

Приступ дружби напередодні парламентських виборів якраз не випадковий. Кажуть, Зубрицький працює на Развадовського. Виявляється, час лікує рани, а ще ефективніше – гроші. Подейкують, що є аудіозапис, де записана розмова Зубрицького про те, що Развадовський дав йому гроші – тисячу чи півтори чогось там, ймовірно, умовних одиниць. Образи ніби не тримає на кандидата, наголошуючи, що ні тоді, ні тим паче зараз не може довести причетність Развадовського до злочину шестирічної давнини. Але побитий зізнається, що осад лишився.

З іншого боку, постає питання, яке моральне право має Развадовський представляти інтереси народу з такою біографією? Насправді мова не про одне покалічене життя. Варто лише трохи «прогулятися» харківськими сайтами про діяльність головного міліціонера Харківської області Развадовського – і за голову хапаєшся. Недаремно кажуть, що не буває перепон, їх просто треба усувати…   

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram