ГоловнаБлогиБлог Ігоря Ткачука

Грошей на соціальні виплати не вистачає через корупцію і дерибан

Про чергове «покращення» діючою влади нещодавно повідомила міністр соцполітики Наталя Королевська. Виявляється, щоб повністю виконати закон про пільги для чорнобильців, необхідно 88 млрд. грн., а таких грошей у бюджеті немає.

Фото: www.kmu.gov.ua

На 2013 р. виділено лише 11 млрд. грн. А тим часом у ЗМІ продовжують і надалі потрапляти результати журналістських рослідувань, які свідчать про корупційні дії під час держзакупівель, що призводить до перевитрати коштів державного бюджету та державних підприємств.

Вкотре прослідковується дивна тенденція – у цієї влади грошей у бюджеті чомусь ніколи не вистачає саме на виконання соціальних зобов'язань держави перед громадянами. А от на різноманітні держзакупівлі за фантастичними сумами кошти у бюджеті знаходяться завжди.

Отже, не відсутність коштів у бюджеті є причиною більшості проблем сучасної України, а тотальна корупція, на якій тримається нинішній режим. І те, про що ми знаємо – лише вершина айсбергу. Влітку минулого року, аби ускладнити контроль громадян за діями чиновників, через парламент було «протиснуто» закон, який закрив від громадськості держзакупівлі, що здійснюються за власні кошти державних підприємств.

Без подолання корупції та постійного розкрадання мільярдів із Державного бюджету жодні позитивні зміни, а тим більше повноцінні соціальні виплати неможливі. Адже скільки не пхай у діряву кишеню, там все одно буде пусто.

Тому партія «УДАР» приділяє таку важливу роль боротьбі із корупцією і у своїй програмі, і у практичній діяльності.

Нами уже підготовлений пакет законопроектів, серед яких № 2207 – щодо обов’язку замовників розміщати інформацію про державні закупівлі до та після процедури на їх офіційних сайтах; №2680 – щодо унеможливлення зловживання службовими повноваженням особами, які проводять закупівлі.

Припинивши розкрадання бюджетних мільярдів наближених до влади олігархів, ми знайдемо кошти для виконання соціальних зобов'язань держави перед найбільш соціально-вразливими верствами населення.

Очевидно, що для цього необхідно якомога швидше усунути від «управління» країною чинну владу та змінити її на відповідальних людей.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram