>
Favbet
Favbet
ГоловнаБлогиБлог Дениса Криги

Крижані підсумки. 21-й тур

Як я бачив черговий тур чемпіонату України з футболу.

Статистика туру: забито 15 голів, набрано 19 очок, кількість глядачів 147 196.

Фото: Макс Левин

Аутсайдерські розбірки: Зоря–Карпати 5:1, Олександрія–Волинь 0:1. Карпати з легкої руки, чи правильніше ноги, Микити Каменюки з потенційного борця за виживання перетворились в цілком реального. Одночасно Зоря, якій я раніше прогнозував пониження у класі, дещо покращила свої шанси на порятунок. Як і дещо убезпечила себе відзайвих переживань Волинь, здолавши на виїзді одного з аутсайдерів. А от Олександрія, позбувшись у міжсезоння Шарана і Таргамадзе і підписавши досить сумнівного тренера Буряка, в цьому турі зробила впевнений і досить прогнозований крок у напрямку Першої ліги.

А нам все одно: Чорноморець–Іллічівець 1:0. У матчі команд, яким в принципі вже нічого в поточному чемпіонаті не треба, перемогли більш самодостатні одесити. Перемогли, хоч і не без проблем, але досить прогнозовано.

Битва за Європу: Ворскла–Кривбас 2:1, Таврія–Металург ?:? (матч не відбувся). Досить цікавим з точки зору турнірної таблиці видався матч у Полтаві. Ворсклі, щоб реально втрутитись у боротьбу за єврокубкове 5-те місце, треба було конче перемагати Кривбас – свого прямого конкурента. І полтавчани це зробили, продемонструвавши кращу фізичну готовність. Інший матч двох безпосередніх конкурентів за єврозону не відбувся через неготовність поля на стадіоні в Сімферополі.

Гонка переслідування: Металіст–Оболонь 1:0, Шахтар–Дніпро 1:1, Динамо–Арсенал 1:0. Металіст хоч і не без проблем, але зламав опір непоступливої Оболоні і в результаті дещо покращив свої шанси на Лігу чемпіонів. А все тому, що Шахтар на своєму полі не зумів переграти Дніпро. Динамо ж хоч і не без проблем, але все ж таки перемогло у столичному дербі Арсенал і вже на 3 очки випереджає гірників.

Герой туру: Сергій Пшеничних (Металіст). Буквально на останній секунді матчу забив єдиний у матчі гол, чим подарував Металісту надію на продовження боротьби за чемпіонство чи хоча б зону Ліги чемпіонів.

Антигерой туру: Карпати (Львів). Просто нема слів. Такої ганьби від зелено-білих овець, пробачте, левів не очікував ніхто.

Найкращий матч туру: Шахтар–Дніпро 1:1. Матч грандів українського футболу не розчарував. Голи, попередження, вилучення, автогол і напруження під час всієї гри не давали нудьгувати ані глядачам на трибунах, ані телеглядачам.

Найгірший матч туру: Зоря–Карпати 5:1. Відсутність інтриги, гра в одні ворота і, як наслідок, розгром однієї команди іншою – може комусь такі матчі й подобаються, але не мені.

Підсумок туру: Металіст наближається на відстань 2-х очок до зони Ліги чемпіонів і 5-ти очок до чемпіонства, Динамо відривається від найближчого переслідувача на 3 очки і продовжує лідирувати, Ворскла включається в реальну боротьбу за єврокубки а Карпати за виживання. Побито рекорд відвідуваності матчів туру у поточному чемпіонаті, натомість абсолютний рекорд відвідуваності туру поки що (враховуючи один незіграний матч) встояв.

ufootball.com.ua

Денис Крига , ​Журналіст, редактор, футбольний оглядач ufootball.com.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram