Спецтема
Коррупция - СТОП!

Додаток. Жительницу Черновцов привлекли к ответственности за сообщение о факте коррупции

Гражданку Украины, Ветерана Труда, преподавателя высшей категории Людмилу Суркову, привлекли к административной ответственности за то, что она сообщила о факте коррупции.

Так уведомив правоохранительные органы о том, что чиновник Черновицкой областной государственной администрации использует служебный автомобиль в личных целях и, пытаясь зафиксировать данный факт, жительница Черновцов столкнулась с системной проблемой. Теоретические возгласы руководства области по поводу борьбы с коррупцией в государственных органах, на практике превращаются в борьбу с обычными гражданами, которые являются свидетелями и жертвами коррупционных действий государственных чиновников.

Нижеприведенное письмо жительницы и журналистские запросы по фактам незаконного использования чиновником служебного автомобиля, а также правомерности привлечения Людмилы Сурковой к административной ответственности, направлены в Генеральную Прокуратуру Украины.

Письмо жительницы Черновцов:

21.04.2011 р. побачивши у нічний час по вул. Боярка, 6 службовий автомобіль УАЗ СЕ0593АЕ, що належить Центру по нарахуванню та здійсненню соцвиплат ГУ праці та соцзахисту населення Чернівецької ОДА і постійно використовується начальником цієї державної установи Власюком А.В. в особистих цілях у вечірньо-нічний час, зокрема для візитів до своєї знайомої Карвацької Н.С., що мешкає за вказаною адресою, я зателефонувала до міліції по телефонній спецлінії 102 та повідомила чергового про протиправне використання державним службовцем Власюком А.В. державного автотранспорту, що є порушенням чинного законодавства та наносить збитки бюджету України та мені особисто як платнику податків, а також паплюжить інститут державної служби взагалі. Черговий повідомив про виїзд патруля на місце події та просив чекати його приїзду.

Приблизно через 15 хвилин після дзвінка з під’їзду № 2 по вул. Боярка, 6 вийшов Власюк А.В. і підійшов до автомобіля УАЗ СЕ0593АЕ. Я повідомила йому про виклик міліції з приводу незаконного використання державного автотранспорту, і закликала його не вчиняти протиправних дій та дочекатися міліції, яка і зробить належну за законом перевірку.

Незважаючи на це, Власюк А.В. почав ображати мене, штовхати в сторону, з явним наміром втекти з місця події на вказаному автомобілі. Збудження та переляк Власюка А.В. були настільки сильними, що у подібному стані за кермом автомобіля він міг би, на мою думку, становити реальну загрозу життю та здоров’ю інших учасників дорожнього руху та пішоходів. Крім того, був очевидним його намір приховати сліди протиправного використання державного майна та уникнути відповідальності, передбаченої законами України "Про державну службу" та "Про боротьбу з корупцією".

З метою попередження цих негативних наслідків та діючи у стані необхідності (ст.18 КУпАП), я викрутила ніпель на колесі за допомогою ковпачка з нього, чим забезпечила збереження доказів правопорушення Власюка А.В. до прибуття наряду міліції.

26.04.2011 р. по даних подіях я звернулася із заявою до Голови Чернівецької ОДА, а 27.04.2011 р. також до УДСБЕЗ УМВС в Чернівецькій області.

Але після цих фактів Власюк А.В. знову продовжує використовувати службові автомобілі Центру УАЗ СЕ0593АЕ, Волга 00-78 в особистих цілях у вечірньо-нічний час.

Щоб провести розслідування діяльності начальника Центру Власюка А.В. по незаконному використанню службового автотранспорту та за іншими правопорушеннями і зловживаннями, 10 травня 2011 року заступником начальника Першотравневого РВ УМВС винесено постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності.

Самі Протоколи про притягнення мене до адмінвідповідальності складені без свідків, немає потерпілих, не заподіяна матеріальна шкода, і незважаючи на це, без врахування фактичних обставин справи (ст.18 КУпАП), повністю голослівно робиться висновок про хуліганство, натомість не береться до уваги, що саме я викликала наряд міліції, а також суспільна доцільність та моя громадянська позиція по запобіганню корупції та зловживанню владою в системі держслужби.

04.05.2011 р., у день офіційного прийому громадян Головою ОДА, я записалась на особистий прийом до Голови ОДА Папієва М.М., але мені було Папієвим М.М. особисто відмовлено у прийомі.

Мене, Суркову Людмилу Олександрівну, ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ, ветерана праці, викладача вищої категорії, старшого викладача Вищого комерційного училища, Відмінника освіти України, члена Ради Чернівецької Обласної Асамблеї інвалідів глибоко образило таке ставлення, тому що у своїх виступах на УТ-1 22.04.2011 Голова ОДА Папієв М.М. робив заяви:

- "Влада тільки тоді буде мати довіру людей, коли вона наблизиться до людей, коли кожен громадянин, звертаючись до влади, буде знати, що він не відписку отримає, а належну оцінку діям того чиновника, який не виконав свої функції";

- "Влада сьогодні в першу чергу має бути на боці людей, а не на боці чиновників, які відчувають себе баринами",

- "Влада показала сьогодні, що кожен, хто перебуває на керівних державних посадах, він ще більше має бути відповідальним перед законом і перед громадянами".

А насправді, керівник області, на якого Конституцією і Законами України покладено обов’язок забезпечити законність, правопорядок, додержання прав і свобод громадян на теренах області, постійно схвалює та покриває протиправні діяння Власюка А.В..

Людмила Суркова

м. Чернівці

вул. С-Щедріна буд. 32

Коррупция-СТОП! Коррупция-СТОП! , Факты. Запросы. Документы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram