ГоловнаСвіт

Нетаньяху пов'язав теракт у Єрусалимі з нападами в Ніцці і Берліні

"Нам відома особа терориста, це за всіма ознаками прихильник ІДІЛ".

Нетаньяху пов'язав теракт у Єрусалимі з нападами в Ніцці і Берліні
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що палестинець, який скерував свою вантажівку в групу ізраїльських солдатів, був прихильником терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ).

"Я щойно провів нараду з міністром оборони, начальником генерального штабу, головою ШАБАК. Ми знаємо, що йдеться про низку терактів, і можливо, існує зв'язок між терактами у Франції, Берліні і тепер у Єрусалимі", - цитує Нетаньяху newsru.co.il.

"Нам відома особа терориста, це за всіма ознаками прихильник "Ісламської держави", - заявив ізраїльський прем'єр.

Нагадаємо, 8 січня 2017 року 28-річний араб на вантажівці в'їхав у групу ізраїльських військовослужбовців у районі Старого міста в Єрусалимі. Загинули три дівчини і один хлопець, приблизно 20 років. Усі вони були військовослужбовцями.

19 грудня 2016 року в Берліні терорист на вантажівці Scania в'їхав на заповнену людьми територію різдвяного базару. Загинули 11 пішоходів, а також водій, якого разом з машиною захопив убивця. Терориста вбили через кілька днів на території Італії.

14 липня 2016 року в Ніцці терорист на вантажівці в'їхав на заповнену людьми набережну, убивши 86 осіб. Убивцю застрелили на місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram