ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії збільшать витрати на силовиків

Майже вдвічі збільшиться фінансування за статтею "внутрішні війська".

У Росії збільшать витрати на силовиків
Российские силовики (Архив)
Фото: EPA/UPG

Уряд Росії ухвалив рішення збільшити витрати за статтею "Національна безпека і правоохоронна діяльність" до двох трлн рублів до 2019 року.

Це випливає з проекту бюджету 2017-2019, з пояснювальною запискою до якого ознайомилося РБК.

Видання відзначило, що в цю суму входить і закрита частина бюджету. У 2017 році витрати збільшаться до 1,967 трлн рублів, в 2018 році - до 1,994 трлн рублів, у 2019 році - до 2,006 трлн рублів.

Усього в розділі "Національна безпека і правоохоронна діяльність" 14 підрозділів: органи прокуратури і слідства, юстиції, внутрішніх справ, безпеки, прикордонної служби, наркополіції, внутрішніх військ, системи виконання покарань. Сюди ж належить і боротьба з НС, міграційна політика, громадянська оборона, профільні науково-прикладні дослідження.

За даними РБК, майже вдвічі збільшиться фінансування за статтею "внутрішні війська". Зростанню витрат з 114,6 мільярда рублів до 206,6 мільярда рублів, на думку видання, сприяло створення Росгвардії.

Органам прокуратури та слідства збільшать фінансування з 86 млрд рублів до 94,8 мільярда рублів. При цьому витрати в розділі "органи внутрішніх справ" скоротяться з 683,4 мільярда рублів до 625 мільярдів рублів.

Раніше Мінфін запропонував збільшити засекречену частину витрат. Повідомляли, що закрита частина становитиме 22,3% бюджету, тобто 3,7 трлн рублів або 4,4% ВВП. Міністр фінансів Антон Силуанов пояснював, що це необхідно для того, щоб погасити кредити оборонних підприємств.

Нагадаємо, Мінфін РФ запропонував скоротити фінансування пропагандистських ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram