ГоловнаПолітика

Опубліковано перший запис "компромату Онищенка"

Аудіозапис представлений як розмова Онищенка з Довгим.

Опубліковано перший запис "компромату Онищенка"
Фото: jetsettler.ua

Інтернет-видання "Страна.UA" опублікувало перший аудіозапис, наданий, як стверджується, народним депутатом Олександром Онищенком.

Запис представлений як розмова Онищенка з лідером фракції "Воля народу" Олесем Довгим. За даними видання, Онищенко записав розмову з Довгим у вересні 2016 року в Лондоні.

Співрозмовники обговорюють якісь схеми, які дозволять "вирішити проблеми" Онищенка і української влади. Сторони знаходять компроміс щодо якогось варіанту і домовляються про опрацювання детальнішого плану. Про яку саме схему йде мова, незрозуміло.

Водночас людина, представлена як Онищенко, кілька разів порушує питання гарантій і турбується, щоб його соратник "не опинився у в'язниці надовго". Він кілька разів перепитує про Інтерпол і просить "домовитися так, щоб його у розшук не оголошували".

З розмови випливає, що наступним переговірником від Порошенка Довгий нібито визначив одного нардепа від Блоку Петра Порошенка Олександра Грановського, якого він в розмові називає "цей чоловік".

Нагадаємо, на початку грудня колишній нардеп Онищенко звинуватив Адміністрацію президента в "купівлі" голосів у парламенті через нього і декількох інших депутатів. За інформацією ЗМІ, протягом року Онищенко нібито записував свої бесіди на годинник з диктофоном.

Онищенко заявив, що передав цей "компромат" американським спецслужбам 29 листопада.

В АП заявили, що, якщо Онищенко наполягає на своїй правоті, то правоохоронні органи України "чекають його з розкритими обіймами".

Служба безпеки України підозрює Онищенка в державній зраді. За даними спецслужби, нардеп отримав громадянство РФ і погодився на співпрацю з російською владою для дестабілізації ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram